Kwaliteit en Veiligheid

Loekie begrijpt als geen ander dat u als (groot)ouder kwaliteit en veiligheid zeer belangrijk vind. Daarom besteden we veel aandacht om al onze kinderfietsen zo veilig mogelijk te maken en een uitstekende kwaliteit te leveren. En hoewel veel kinderfietsen onder de Europese ‘speelgoed’ wetgeving vallen, zijn al onze fietsen goedgekeurd op de Europese eisen voor fietsen.

Veiligheidsring

Tussen de kettingkast en de pedalen zit een speciale veiligheidsring. Door deze veiligheidsring kunnen er geen vingers tussen de ketting komen.

Handrem kinderfiets Loekie

Veilig remmen

Alle Loekie-fietsen hebben veilige remmen. Vrijwel alle modellen hebben een terugtraprem en de meeste kinderfietsen hebben ook extra handremmen voor en/of achter. Alle remgrepen zijn op kinderformaat. Op deze manier kunnen kinderen makkelijk bij de rem en voldoende kracht op de rem zetten. Sommige modellen hebben zelfs een speciale Loekie handrem!

 


Loekie achterlicht

Het coole achterlicht van Loekie heeft een speciaal ontwerp, waarbij de lamp tussen twee reflectiedelen in zit. Bovendien schijnt het licht niet alleen naar achter, maar ook opzij. Zo ben je extra goed zichtbaar in het verkeer!


Loekie achterlicht


Kinderfiets zijwielen

Zijwielen

Alle 12,5 en 16 inch fietsen hebben standaard zijwielen, met uitzondering van de stuntfietsen BMX en Freestyle. Fietsen kan zelf geleidelijk geleerd worden, omdat de zijwieltjes in hoogte te verstellen zijn.

Handvatstopper

Handen kunnen soms glad zijn, vooral als fietsen nog spannend is. Om ervoor te zorgen dat handen niet van de handvatten glijden, zitten er bij de 12 en 16 inch Loekie fietsen aan het einde van de handvatten stoppers.

Handvatstopper

Voordrager kinderfiets

Handige voor- en/of achterdrager

Sommige Loekie kinderfietsen hebben een speciale Loekie of Sparta voor- en/of achterdrager. Handig voor je tas of speelgoed! Zorg wel dat de spullen goed bevestigd op de fiets zitten, en dat deze er niet af vallen onder het fietsen. De meeste achterdragers worden met snelbinders geleverd. Voor het voorrekje kan je zelf bij een fietsendealer handige elastieken aanschaffen.

Goedgekeurd slot

Op alle 24 en 26 inch fietsen zit een goedgekeurd slot. Niet alleen goed tegen diefstal, maar zo valt het ook binnen je verzekering als je die erbij afsluit.

Goedgekeurde AXA slot Loekie

Reflectie achterlicht Loekie

EU goedgekeurde reflectie

Op alle Loekie kinderfietsen, zowel groot als klein, zit EU goedgekeurde reflectie. Zo ben je goed zichtbaar.

Echt rubber banden

In tegenstelling tot goedkopere kinderfietsen, die vaak banden van plastic hebben, zijn de banden van Loekie kinderfietsen van rubber en gevuld met lucht. Dat fietst lekker!

Rubber banden kinderfiets

 

Kettingkast kinderfiets Loekie

Kettingkast

De kettingkasten van Loekie zijn niet alleen mooi, maar ook erg veilig. Dankzij de gesloten kettingkast kan je jas of tas er niet tussen komen. Uiteraard is de kettingkast er ook af te halen als de ketting van de fiets af is. Sluit deze wel weer altijd volledig.

 

Rijklaar bij de dealer

Het is natuurlijk belangrijk dat je veilig en comfortabel kan fietsen. Loekie kinderfietsen worden rijklaar gemaakt door een door jou uitgekozen dealer. Zo kun je direct veilig fietsen!