Tijdelijk inzamelpunt voor kinderfietsen in Apeldoorn

APELDOORN – Wethouder Paul Blokhuis opende vandaag de deuren van een pop up kinderfietsenwinkel van de ANWB op het Raadhuisplein in Apeldoorn.

In deze winkel kopen bezoekers geen fiets, maar kunnen ze er één brengen. Alle fietsen gaan naar het ANWB kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen vanaf 10 jaar uit gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven. De opening van de winkel is de aftrap van een inzamelactie die grotendeels tijdens de Giro Gelderland plaatsvindt.

“Of je nu jong, oud, rijk of arm bent, de ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. De wereld in vrijheid ontdekken is voor kinderen in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Dankzij een fiets kan een kind naar school, een speelpleintje of naar vriendjes in de buurt. Fietsen zijn te doneren via anwb.nl/kinderfietsenplan.”

Het ANWB Kinderfietsenplan werkt samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daar bepalen professionals welke kinderen in aanmerking komen voor een fiets. Het fonds zet zich in voor kinderen die te maken hebben met armoede.

Lees meer over het ANWB Kinderfietsenplan op www.anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan