Testcenter De Fietser

Tussen de 2 en 9 jaar oud? Check! De fiets valt in de smaak? Check! Hij voldoet aan alle kwaliteitseisen? Check! Hoewel op onze website alles te vinden is over de nieuwste Loekie-modellen, moeten de kinderen het rijgemak uiteindelijk toch zelf ervaren. Dat kan! In ons Testcenter De Fietser staat de nieuwste collectie klaar voor een testrit.

De Loekie testbaan

De Fietser is gevestigd in Ede, in de voormalige ENKA fabriek. In de grote fabriekshal zijn diverse ‘eilanden’ van verschillende fietsmerken te vinden. De Loekie merkenwereld heeft een bijzonder karakter. Er is een testbaan aangelegd, speciaal voor kids. Het parcours heeft het uiterlijk van een echte racebaan. Bij elk poortje dat de kinderen passeren, en daarmee dichterbij de finish komen, wordt de grijns op hun gezichten groter. Zie ze dan nog maar eens van die nieuwe Loekie-fiets af te krijgen!

Veiligheid voorop

De indoor testbaan zorgt dus voor het nodige plezier, maar hij is ook erg nuttig. Zo ben je er voor aanschaf zeker van dat jullie de juiste maat kiezen en kan het rijgemak en de veiligheid uitgebreid worden getest. Veiligheid is een belangrijk aspect bij kinderfietsen. Loekie besteedt hier extra veel aandacht aan. Toch hebben sommige veiligheidsaspecten te maken met de feeling die jouw zoon of dochter heeft met een fiets. Twijfel? Vraag dan één van de fietsexperts van De Fietser om advies.

Meer merkenwerelden

Loekie heeft fietsen van 12,5 inch tot en met 22 inch, voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 9 jaar. De modellen uit de nieuwste collectie kunnen op de testbaan worden getest. Ben je toch op zoek naar een grotere fiets? Dan kun je terecht bij de fietsen van Sparta en Batavus. Deze modellen zijn ook te vinden in Ede. Sparta en Batavus hebben hier namelijk ook een eigen merkenwereld, net als GHOST, HAIBIKE, Juncker, KOGA en Van Nicholas.

De Fietser: een compleet dagje weg

Een bezoek aan De Fietser is meer dan alleen het vinden van de juiste fiets. In de fabriekshal komen verleden en heden samen in het De Fietser Museum. Hier kan je rustig een uurtje rondwandelen terwijl je leest over de geschiedenis van de fiets in Nederland, velgen met verleden bewondert en een selfie schiet op een hoge bi. En hebben jullie na al die rondes op de testbaan trek gekregen? Schuif dan aan in het De Fietser Restaurant voor een broodje Batavus of een salade L’Alpe D’Huez!